EM 2020!

2020 on taaskord Euroopa Meistrivõistluste aasta ning on paras aeg anda ülevaade, milliseid muudatusi uus EM tsükkel kaasa toob. EM-i korraldust alates konkursside korraldamisest kureerib Euroopa Discgolfi Föderatsioon. Alates 2020 aastast korraldatakse 2 eraldi EM-i – Euroopa Meistrivõistlused discgolfis (kuni 180 sportlast) ja Mastersite Euroopa Meistrivõistlused discgolfis (kuni 120 sportlast). 2020 EDGC ja EMDGC toimub 19.-22. august Tšehhis, teada-tuntud Konopište radadel. Kandideeris ka Eesti nende kahe võistluse korraldusõigusele kuid tuli paraku leppida napi teise kohaga.

Discgolfi kiire areng on toimumas mitte ainult Eestis vaid kogu Euroopas ning formaadi muudatus ongi tingitud kohtade vähesusest senistel EM-del. Senine formaat lubas vastu võtta kuni 220 sportlast, uuenenud formaat lubab kuni 300. Oluliselt on muutunud ka kohtade jagamise kord. Kui varasemalt anti riigile kindel arv kohti, siis uuenenud süsteemi järgselt on samuti kindlad kohad kuid uuenenud korrale on veel lisaks tippmängijad, kes on Euroopas reitingutabelites kõrgetel kohtadel. Riikide lõikes on jaotustabel järgmine:

Kohtade arv

Ning individuaalsed kohad jagunevad divisjonide kaupa järgmiselt:

Number of Individual Spots.

Individuaalsetele kohtadele on meil täna kindlad kandidaadid Kristin Tattar FPO divisjoni, Albert Tamm ja Silver Lätt MPO divisjoni ja Karita Vinni FJ18 divisjoni. Kui eestpoolt on keegi loobumas, siis on šanss ka Eve Jänesel FP50 divisjoni. Need on siis need sportlased, kes saavad koondisesse peale Eestile eraldatud kohti.

Koondise kaptenil algavad kohustused juba nüüd ja meil on hea meel teatada, et ladus koostöö 2019 Meeskondliku MM-i koondise kapteni Raimo Kimmeliga saab jätku. Juba 18. novembril tuleb esitada individuaalkohtade kandidaadid ning sellest hetkest kuni võistluste lõpuni on kaptenil käed jalad tööd täis. Aitäh Sulle Raimo, et võtsid selle vastutusrikka kandami enda peale. Raimo on kokku pannud ka selgitava ajakava ning siin saate sellega tutvuda:

EDGC_2020 ajakava

Kuna võistluste formaat on nii palju muutunud, siis on selgelt ajale jalgu jäänud ka meie koondise valiku reglement. Uuendasime ka selle ning tehtud muudatused on teinud koondislaste valiku oluliselt paindlikumaks ja lõppeesmärgiks nagu ühe valiksüsteemi eesmärgiks on – välja saata parim võimalik koondis. Uue koondise valiku reglemendi leiab siit:

Koondise moodustamise reglement 231019

Ja värske uuendatud pingerea abitabeli leiab siit:

Koondise-pingerida-081119

Nüüd polegi muud kui soovida kõigile asjaosalistele tublit treeningindu. Esinemiseks EM-l on vaatamata tihenevale konkurentsile meil põhjendatult kõrged ootused ja olen kindel, et meie discgolfi edulugu saab kõva jätku.

Ikka teie

Rein Rotmeister

 

 

 

Liitu EDGL uudiskirjaga

kui soovid end hoida kursis EDGL tähtsamate tegemistega. Uudiskiri ilmub kord kuus.

Loe lisaks ka: