Need tõi Tattar välja kui kaks peamist eesmärki ja olulisemat võitu, kuid hooaega kokku võttes leiame tema pagasist lausa 19 poodiumikohta.

“Millegipärast see hooaeg oli lihtsalt eriline,” ütles ta vastuvõtuks korraldatud pressikonverentsil, ent ei salanud, et selle taga on järjepidev töö. Nii mõnestki mängijast eristub Tattar nii eest- kui tagantkäe tehnika valdamise poolest, kuid veelgi olulisem on tema sõnul enese häälestamine ja fookuse leidmine.

“Väga heade oskustega mängijaid on tegelikult ääretult palju. Kuidas sa lased nendel oskustel välja paista ja suudad neid rakendada, see määrab selle [poodiumi]koha,” selgitas ta esikolmikus püsimise saladust.

Vähem oluline ei ole toetajaskond. Silver Lätti, kes on samuti Eesti mängijate paremikus, näeme alatasa Tattariga rajal kaasas käimas. Hetked, mil pingelise võistluse ajal midagi öelda või hoopis vaikida, tunneb ta enda sõnul juba hästi ära, kuid keerulisem on leida midagi, mida öelda, kui on  v a j a  midagi öelda, rääkis Lätt. Enda hooajaga ta paraku rahul olla pole saanud ning ütles teadvat ka põhjust, kuid lisas, et ta on sellega rahu teinud. “Ma sain kaks pöialt peos käia ringi ja mul on selle üle väga hea meel,” sõnas ta.

Eduka hooaja ja mitmete rekordite püstitamise, muu hulgas üle 1000 piiri ületanud ühe võistluse keskmise reitingu saavutamise ja läbi aegade hooaja jooksul suurima auhinnaraha teenimise, eest premeeris Eesti Discgolfi Liidu president Timo Juursalu Tattarit kõigi edasiste liidu korraldatud võistluste osalustasu katmisega. “Kristin lubas rohkem kodumaa võistlustel osaleda,” naljatles Juursalu, kuid näis – vaevalt, et Tattar veel USA vallutamisega lõpetanud on. Naiste USA meistrivõistlused jäid ju sel hooajal vahele.

Pidulik vastuvõtt ja pressikonverents toimus Viru Keskuse Sportlandi uuel pinnal, mis pakkus suurepärast miljööd. Põhjuseid just seal kohtumiseks oli mitu. Nagu ütles Juursalu oma avakõnes, on Eesti Discgolfi Liit Sportlandiga koostöös olnud juba oma aegade algusest, kuid nüüd sõlmiti esmakordselt ametlik kolmeaastane koostööleping.

Kõige krooniks sai Tattar koha Sportlandi rariteetide väljapanekus, mida täiendas hooaja põhikettaga Grace. “Mul on suur au, et ma saan kuuluda selliste sportlaste sekka, kelle esemeid presenteerida. Muidu ma vaatasin Erika Salumäe jalgratast, nüüd ma saan siis enda ketast ka näha,” ütles ta ketta üleandmisel.

Pressiüritus lõppes vahva väljakutsega Viru Keskuse aatriumi eskalaatoritel.

Kõik korvi jõudnud kettad jagab EDGL tuleval koolidevahelisel võistlusel noortele, tulevastele tšempionidele.

Liitu EDGL uudiskirjaga

kui soovid end hoida kursis EDGL tähtsamate tegemistega. Uudiskiri ilmub kord kuus.

Loe lisaks ka: