Kristin Tattar, kes võitis möödunud hooajal Euroopa meistrivõistluste kuldmedali ning võidutses kõigil neljal Major etapil, sealhulgas maailmameistrivõistlustel, teenis uhkusega aasta parima naismängija tiitli. Mauri Villmann nimetati säravate saavutuste ja karjääri parima hooaja eest aasta meesmängijaks. Kopenhaagen Open, Helsingi protuuri etapp, Estonian Open, Alutaguse Open ja Eesti meistrivõistluse võidud olid parima meesmängija 2023. aasta suurimad triumfid.

Noormängija kategoorias pälvis tunnustuse Ville Kivisilla, kelle talent ja kirev mängustiil oli võidu aluseks. Priit Randes, kogenud mängumees, kes esines stabiilselt terve hooaja vältel, pärjati aasta parima seeniormängija auhinnaga. Parimaks võistluseks valiti Tallinna Lauluväljakul toimunud Euroopa meistrivõistlused ning discgolfi aasta hetk oli Kristin Tattari EM-i võit kodupubliku ja president Alar Karise silme ees.

Gaalaõhtut alustas Eesti Discgolfi Liidu presidendi Timo Juursalu inspireeriv kõne, tänades seejärel kõiki 2023. aasta sponsoreid ja koostööpartnereid, kelleks olid Õllenaut, SmartPost, GKR Trade, Pure, CRAMO, FitShop, Rakvere, GRAM, Stebby, Piletikeskus, Delfi, Nick’s, Värska, Wienerberger, Sportland ja Coolbet.

Galal ei jäänud tähelepanuta ka meedia roll sportlase karjääris. Spetsialistidest koosnev paneel “Meedia tähtsus sportlase karjääris” koondas tuntud nimesid – Aet Süvari ERR, Mihkel Uiboleht Eesti Jalgpalli Liit, Kristin Tattar ja mänedžer Matthias Vutt ning Eesti discgolfi suurtoetaja ning Sportlandi üks asutaja Are Altraja. Üle tunni kestnud paneelis jagati mõtteid, kuidas meedia mõjutab sportlase teekonda ning kuidas see on oluline osa tippmängija arengus. Paneeli juhtis ja teravaid küsimusi küsis Roger Tibar.

Lisaks parimatele mängijatele tunustati ka neid, kes olid andnud oma panuse Eesti discgolfi arengusse – Silja Madison, Matthias Vutt, Tõnis Soppe, Ken Thor Aabrams ja Jõulumäe Tervisespordikeskus. Tänukirjade jagamisele järgnes networkimine, kus nauditava õhkkonna moodustasid suupisted ja joogipoolis.

Aitäh kõikidele osalejatele ning soovime kõigile discgolfisõpradele erakordset ja edukat 2024. hooaega, täis uusi saavutusi ja põnevust!

DELFI VIDEO | Kristin Tattar: oleme Eesti discgolfiga maailmas väga tugevalt pildis
Ivo Kraus | Fotogalerii

Fotod: Karli Saul @ Delfi

Liitu EDGL uudiskirjaga

kui soovid end hoida kursis EDGL tähtsamate tegemistega. Uudiskiri ilmub kord kuus.

Loe lisaks ka: