Karikasarja teine etapp toimus 5.–6. juunil Järva-Jaani ja Metsajõe radadel ning üle tüki aja tee times stardiga. Nii pro- kui amatöörklass võistlesid kahel päeval. Laupäeval mängis pro-klass Järva-Jaanis ja harrastajad Metsajõel ning pühapäeval vastupidi. 

Mõlemal võistluspäeval oli ideaalne suveilm – peamiselt päikseline, kergelt palav ja pea olematu tuulega, mis Metsajõe puhkekeskuse ja raja peremehe sõnul muidu üsna tavapärane on ning mängijatele OB-de ja veekogude rägastikus väljakutseid pakub.

Metsajõe rada sündis mõned aastad tagasi, kui kohalikud mängijad puhkekeskuse omanikule Andrek Põllumäele idee pähe panid. Rada kutsuti disainima Ralf Rogov ning tänu talle ja tema meeskonnale on see ka 18-korviline, sest esialgne plaan oli ära kasutada vaid poolt olemasolevast maast ja seada üles üheksa korvi.

Nüüd saab ligikaudu 15 hektaril asetseval rajal niita rohkem kui mängida, ütles Põllumäe ühe silmaga nuttes, teisega naerdes. Samas tunnistas ta, et discgolfipisik aina süveneb ja väike mõte haub juba pargi suurendamist.

Avatud pargiraja osaks on ka Pärnu jõgi, mis lisab raja esimesele poolele ohtralt silmailu, kuid eks vahel ka mänguvalu. Teisel poolel tundub, et saab justkui rahulikumalt hingata, kuid siiski on viimane korv parajaks pingetaluvuse testijaks paljudele mängijatele. 90 meetri kaugusel asuv korv ei oleks ju muidu nii raskesti püütav, kui seda ei valvaks kolmikmando. Pingelisi momente pakkus korv ka äsja lõppenud võistlusele kaasaelajatele, kui MPO liidrid seda finaalringil viigiseisus mängima asusid.

Esikoha eest võitlesid juba mitmendat korvi järjest võrdse tulemuse peal olnud Mathias Villota ja Kristo Raik. Esimesena sai avaviske teha Raik, kes ütles, et plaan oli eeskäega mando ette mängida.

“Ma tundsin, et see tollel hetkel ei olnud väärt või ei olnud mõistlik seda riski võtta, et seal triple-mandost läbi mängida. Kui ma oleksin 17-ndal võtnud par’i ja Mathias oleks seal birdie võtnud, siis ma oleks läinud ründama,” avas Raik oma mõtteid ja viitas väljakutsuvale putile juba eelmisel korvil.

Ketas peatus soovitust rohkem paremal ning jättis sellega liialt suure nurga mugavaks korvile lähenemiseks. Kalkulatsioon peas otsustas eeskäe-roll’i kasuks ning paigutas ta umbes 17-meetrise par’i puti peale.

Villota ütles, et ei jälginud terve mängu vältel tulemusi ning sai reaalsest võiduvõimalusest aru alles peale eelviimast korvi. Rahulikuks jäädes läks ka tema korvi turvaliselt mängima.

“Tahtsin visata eeskäega putteri mando ette, aga jäi natuke paremale poole serva. Sealt pidin natuke võimlema, et oma par’i kätte saada,” kirjeldas ta olukorda, kuid jõudis siiski mõnevõrra lähemale, umbes 8 meetri peale.

Käes oli otsustav hetk, mille tõenäosusnumbrid võrdsust ei näidanud, kuid mõlemad mehed on terava putiga.

“Kristo, game on, viimane putt. Võta aega, keskendu, feel’i, tunne, kui su keha ütleb, et nüüd on õige aeg puttida,” ütles Raik endale. “Sättisin ennast paika seal ja siis ma tundsin ära selle kliki, kui ma sain aru, et on suur tõenäosus, et ma selle puti ära panen. Lasin ketta käest lahti ja sain aru, et see oli hea putt.”

Ka Villota puttis ketta kindlalt korvi ning mäng esimese eksimuseni jätkus esimeselt korvilt. Villota tegi avaviske korvist umbes nelja meetri peale, kuid liigterav maandumisnurk veeretas ketta OB-alasse. Raigi avavise seevastu maandus ja jäi püsima korvist poole meetri peal. Võitja oli selgunud ja sellega ületas Raigi PDGA reiting uuendusejärgselt ka esmakordselt tuhande piiri.

“Ütleme nii, et ümbermängimisel parem mees võitis, aga oli kõva lahing kuni viimase korvini,” kommenteeris Villota lõppseisu. Tõele au andes – avatud divisjonis mänginud juuniorsportlase lõppskoor on ühtaegu muljetavaldav ja hirmuäratav selle parimas mõttes.

Pro-klassi poodium:

MPO

I Kristo Raik (-20)

II Mathias Villota (-20)

III Asko Krais (-13)

III Mallor Mettis (-13)

III Rasmus Metsamaa (-13)

VI-VIII koht Kaspar Kukk, Riho Rogov ja Henar Ruudna (-12)

FPO

I Keiti Tätte (+3)

II Kaidi Allsalu (+5)

III Kristi Unt (+9)

MP40

I Raimo Kimmel (-5)

II Markko Kivi (-5)

III Kristo Vallimäe (-4)

IV Margus Luntsi (-3)

MP50

I Jaanus Sülla (+2)

II Aivar Hunt (+10)

III Alar Lehtmets (+12)

MP60

I Vahur Kapp (+10)

II Anton Letner (+18)

III Paul Kustala (+18)

Kõik tulemused

Harrastajate klassi poodium:

MA2

I Keiro Jõgisalu (-11)

II Lauri Luts (-8)

III Tauri Tomson (-8)

IV Danek Mugur (-7)

V Kaspar Sale (-7)

VI Madis Aal (-6)

FA2

I Jennifer Laan (+12)

II Marje Mölder (+18)

III Eleri Pastak (+19)

MJ18

I Martin Pugast (-10)

II Simar Villmann (-6)

III Henri Vanem (par)

MA4

I Mihkel Pae (-1)

II Randar Juurik (3)

III Jaan Lendsaar (3)

Kõik tulemused
Järva-Jaani pildigalerii

Karikasari mängib sel aastal varasemast suuremat rolli Eesti discgolfi paremiku selgitamisel, sest suur osa meistrivõistlustel osalejaid saavad oma pääsme just sarjas mängitud tulemuste eest. Teise etapiga teenisid omale koha meistrivõistluste nimekirjas:

MPO: Mallor Mettis, Riho Rogov, Silver Koni, Kaspar Kukk, Siim Sinikalda;

FPO: Kristi Unt, Käthlin Keremäe;

MP40: Markko Kivi, Kristo Vallimäe, Margus Luntsi;

MP50: Jaanus Sülla;

MP60: Vahur Kapp.

Vaata EMV nimekirja

Liitu EDGL uudiskirjaga

kui soovid end hoida kursis EDGL tähtsamate tegemistega. Uudiskiri ilmub kord kuus.

Loe lisaks ka: