Möödunud aasta parima meessportlase tiitli pälvis ülekaalukalt Albert Tamm. Tiitlile nomineeriti veel Kristo Raik, Rasmus Metsamaa ja Silver Lätt.

Tasavägisem oli aasta naissportlase selgitamine – omavahel konkureerisid tugevalt Kristin Tattar ja valitsev Eesti meister Keiti Tätte ning areenil taas hoogu koguv Kaidi Allsalu. Järjekordse tunnustuse pälvis Kristin Tattar.

“Ma olen lõpuks elus leidnud selle, mis mulle tõelielt rõõmu pakub ja mida ma tõeliselt armastan, niiet see innustabki,” vastas ta küsimusele, et mis peale kõiki neid saavutusi ikka veel pingutama motiveerib.

Eelmisel aastal parima seeniorsportlase tiitlit vastu võttes naljatles Raimo Kimmel, et tegemist on  a l l e s  kolmandaga ning tõeks see osutus – Kimmel pävis ka neljanda aasta seeniorsportlase tiitli. Küsimusele, kas ta teistele üldse võimalust ei anna, vastas ta: “Ikka annan, aga nad ei taha võtta”. See kõlab järjekordse ennustuse moodi ja ootame huviga, mida toob tulev hooaeg, mil esimesse vanusedivisjoni on astunud omajagu uusi mängijaid. 

Kimmeli kõrval nomineeriti tiitlile veel Kristjan Solodov ja Eno Juul. Rõõm oli nomineeritute hulgas näha ka naissportlaste nimesid.

Juuniorsportlase selgitamisel oli samuti tihedam konkurents. Omavahel võistlesid Roland Kõur ja Mathias Villota ning kannul sammus ka Martin Pugast. Nagu ka eelmisel korral, pälvis 2021. aasta juuniorsportlase tiitli Mathias Villota.

Lisaks sportlastele tunnustati parimat üritust ja parimat sündmust. Aasta parima ürituse tiitli võttis Disctroyeri Eesti Meistrivõistluste nimel vastu korraldusklubi DAGÖ DG esindaja Romet Keskla. Parimaks sündmuseks hääletati Kristin Tattari edukas USA tuur.

Veel pälvisid EDGLi tunnustuse panuse eest Eesti discgolfi arengusse Merje Põder ja Jako Känd. Lisaks liidu igapäevastes tegevustes kaasalöömisele on nad viimased kaks hooaega korraldanud edukalt EDGL Karikasarja.

Aasta oli edukas ka koondise jaoks, kes teenis Euroopa Meistrivõistlustelt kaks hõbemedalit. Veel enne järgmiseks kaheks aastaks kapteni valimist pälvis koondise uuele tasemele viimise eest autasu kapten Raimo Kimmel.

Koostöö eest tänati Eesti Meistrivõistlused 2021 nimisponsorit Disctroyer, mida esindas Kaspar Lillmaa ning Saundlandi, eesotsas Heiki Voosalu, discgolfi videojäädvustuste eest.

Vaata tunnustuste üleandmist

Külastaja privaatsuse kaitse huvides vajab YouTube teie luba laadimiseks. Täpsema teabe saamiseks palun vaadake meie Andmekaitsetingimused.
Olen nõus

Eesti Discgolfi Liit tänab koostöö eest veel Eesti Koolispordi Liitu, Are Altraja ja Sportlandi, Värska Vesi meeskonda, Maiasmokka, Nõo Lihatööstust ning Maks ja Mooritsat. 

Aastat kokku võtvas kõnes vaatas president Timo Juursalu veidi ka tulevikku ning kuulutas välja esimese selleks aastaks sõlmitud sponsorlepingu – EDGL Karikasari PRO nimisponsor 2022. aastal on Pro Ehitus.

Melu

Auhinnagala ei möödunud meelelahutuseta. Esimest korda mängiti discgolfiteemalist Rooside Sõda, kus võistlustules olid Champs ja Chumps meeskonnad. Formaat on discgolfisõbrale tuttav – see tähendab, et vastamisi seisavad professionaalid ja harrastajad. 

Champsidena astusid lavale Albert Tamm, Keiti Tätte, Rasmus Metsamaa ja Kaidi Allsalu. Chumps meeskond loositi kohapeal eripileti soetanute vahel. Harrastajaid esindasid Paul Kikas, Sander Ivarinen, Ave-Ly Soe ja Erki Kurakin.

Meeskondadel tuli kiiruse peale leida populaarseimad vastused neljale küsimusele. Chumps meeskond tegi puhta töö ning finaalis läksid peaauhinda jahtima Paul Kikas ja Erki Kurakin. Et kõik populaarsemad vastused välja ei tulnud, avaldame küsimused ja populaarseimad vastused siin – nimeta…:

  1. midagi, mis ajab higistama – mängijad vastasid jooksmine ja trenn, populaarseim vastus oli palavus;
  2. midagi, mida saab sisse ja välja lülitada – mängijad vastasid telefon ja raadio, populaarseim vastus oli telefon;
  3. hea discgolfirada – mängijad vastasid Elva ja Mäetaguse, populaarseim oli Kõrvemaa;
  4. seksikaim mees – mängijad vastasid Silver Lätt ja Marko Narits, populaarseim oli Albert Tamm;
  5. Eesti poliitik – mängijad vastasid Jüri Ratas ja Kaja Kallas, populaarseim vastus oli Kaja Kallas.

Mängijatel õnnestus finaalis koguda üle 200 punkti, mis tähendas, et kõik meeskonna liikmed said omale tasutud pääsme EDGL Karikasarja etapile. Palju õnne!

Rooside Sõjast tegi otseülekande Marko Narits – aitäh selle meeleoluka mängu jagamise eest. Samas loodame, et järgmistel kordadel on kõiki palju rohkem kohapeal melu nautimas. Vaata mängu siin >

Ka auhinnagala külalisi ootas väärtusliku auhinna loosimine – tasuta osalemine suvistel meistrivõistlustel, sõltuvalt võitjast vastavalt EHMV-l või EMV-l –, mis loositi välja kõigi pileti ostnute vahel. Vaatamata kutse saamisele, otsustas Aivo Moorits ürituse toetuseks soetada ka pileti ning just see osutus selleks, mille tõmbas loosikastist välja president Timo Juursalu. Palju õnne!

Fotojäädvustuste eest täname Joonas Kreuzi. Leia ürituse fotoalbum siit >

EDGL tänab kõiki sportlasi, toetajaid ja kaasa aitajaid!

Liitu EDGL uudiskirjaga

kui soovid end hoida kursis EDGL tähtsamate tegemistega. Uudiskiri ilmub kord kuus.

Loe lisaks ka: