Neljal päeval said mängijad end proovile panna Mäetaguse ja Alutaguse discgolfiparkides, mängides nii avatud korve kui seigeldes metsakoridorides. Tõenäoliselt jääb vähemalt mõneks ajaks meelde ka meistrikaid saatnud heitlik ilm – mängiti nii lühikeste riiete kui kinnaste ja vihmavarjudega.

Põnevust ja mänguilu pakuti viimaste korvideni ning MPO divisjoni võitja selgus alles päris viimasel korvil. Kolm päeva kindlat liidripositsiooni hoidnud eelmise aasta meister Mauri Villmann mängis kindlat mängu ka neljandal päeval. Veel eelviimasel korvil oli Villmanni edu teist kohta hoidnud Tamme ees kaks viset, kuid viimasele korvile mindi vastu juba viigiseisus.

Kui ringi alguses oli Tamm liidrist maas nelja viskega, siis ringi lõppseis tõi talle viienda meistritiitli lõppskooriga -30, teise koha sai Villmann lõppskooriga -27 ning kolmanda koha teenis Hannes Kurn lõppskooriga -23, kes näiteks eelmise aasta meistrivõistlustel lõpetas 34. kohal.

Fotod: Mauri Levandi

Naiste divisjonis hoidis Kaidi Allsalu kõigil neljal ringil kindlat liidrikohta ning lõpetas meistrivõistlused lõppskooriga -5. FPO divisjonis pakkus põnevust aga ülejäänud divisjoni järjestuse välja mängimine. Kuigi ringide jooksul oli kohtade vahel natukene liikumist, teenis meistrivõistluste teise koha välja Kristi Unt, kelle lõppskooriks jäi +1.

Meistrivõistluste kolmandaks tuli Keiti Tätte, kes küll Alutagusel mängitud avapäeva järel oli üheksas, kuid juba teisel ringil Mäetagusel nõnda head mängu näitas, et kolmandaks tõusis. Mäetaguse finaalringil näitas Tätte samuti tugevat mängu, kuid lõppskooriga +3 seekord kolmanda koha sai.

 

Tasavägist mängu näitasid ka mastersite divisjonide mängijad. MP40 divisjon nägi iga mängupäeva järel uut liidrit ning alguses juhtima läinud eelmise aasta meister Priit Randes teenis sel aastal endale välja viienda koha.

MP40 divisjoni meistriks krooniti sel aastal Tanel Viirmann, kelle mängu lõppskooriks jäi +8. Teist ja kolmandat kohta jäid jagama Evgeni Smirnov ning Tarvo Tats, mõlema mehe lõppskoor +11, kuid edasised kohadki vaid punkti-paari kaugusel.

 

FP40 divisjoni võitis kindlalt Triinu Orgla, hoides liidripositsiooni juba esimesest päevast alates. Orgla lõppskoor +38 tõi talle kuuepunktise edu teise koha saanud Tiiu Kulli ees, kelle lõppskooriks jäi +44. Niisama kindlalt kui Orgla ja Kull hoidsid neljal ringil oma positsioone, hoidis kindlat kolmanda kohta ka Marge Lätt, kelle lõppskooriks jäi +46.

 

Mastersite divisjonides mängiti välja ka MP50, FP50 ning MP60 meistrid. MP50 divisjoni meistritiitli teenis Eno Juul, kelle lõppskooriks jäi +2, FP50 meister sel aastal on Margit Viilep lõppskooriga +35 ning MP60 meister Jaanus Väljamäe lõppskooriga +31.

 

Vaata kõiki skoore siit ning mängupäevade pildigaleriid Flickrist.

Aitäh kõigile mängijatele, kaasaelajatele ja toetajatele! Eesti meistrivõistlused jälle aasta pärast ning veidi vähem kui kahe nädala pärast juba Eesti harrastajate meistrivõistlused.

Liitu EDGL uudiskirjaga

kui soovid end hoida kursis EDGL tähtsamate tegemistega. Uudiskiri ilmub kord kuus.

Loe lisaks ka: